22 Mayıs 2013 Çarşamba

Xbox 360 ile Xbox One Cross-platform Gaming


Yok oyle birsey.. Biraz kisisel bir yorum olacak ama bir sirket bu kadar mi kafasiz olabilir.. Bugun Eurogamer'da okudugum bir bilgiye gore 360 ile One arasinda ayni oyunu cross-platform olarak oynayamayacakmisiz. Hani 360 ile One'in degisik Live network'u kullanacak olmasi yapilan sunumdan cok barizdi. Ama en azindan bir uyumluluk katmani ile beraber, en azindan 360'da calisan oyunlarin benzer sekilde One uzerinde de oyanabilmesi saglanabilirdi (One'da muhtemelen haritalar falan cok daha detayli ve buyuk olacak, ama en azindan bu uyumluluk katmaninda sistemi 360 seviyesine indirip, o sekilde cross-platform oyun oynanmasina izin verebilirlerdi).

Bunu becerselerdi Microsoft'un soyle bir avantaji olacakti: Hem 360, hem de One uzerinde olacak oyunlarda, One'a gecen insanlar, 360 tarafinda kalan arkadaslari ile oynayabileceklerdi. Bu konuda aklima gelen en buyuk oyunlar Call of Duty, Battlefield, hatta Destiny hem 360'a hem de One'a geliyor. Fakat maalesef verilen bu karar ile One, 360'in devami olmasi yerine konsol dunyasina sifirdan giren bir alet durumuna gelmis..

Ee bu da bize soyle bir avantaj getiriyor: Daha once ben sirf bu ozellik olacagini dusundugum icin, cumbur cemaat yavas yavas yeni Xbox platformuna geceriz diyordum. Bu ozellik olmadigina gore bizim takim, hangi sistem daha iyi ise ona gonul rahatligi ile gececegiz demektir. Sagol Microsoft..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder