1 Haziran 2019 Cumartesi

I am back....

Teknoliji haberleri uzerine yazdigim emaillari tekrar blog postu haline getirmeye karar verdikten sonra bir blog sitesi ararken, kendime ait olan bu sayfayi buldum. En son post 2013.. Ben bile unutmusum.. Uzerinden o kadar cok zaman gecmis ki..

O zamanlar next-gen konsollar (PS4/XB1) cikmak uzereydi.. 360/PS3 generasyonun ciktigi tarih uzerinden neredeyse sekiz sene gecmis, hem tasarimcilar hem biz artik o generasyondan yorulmustuk.. Acaip heyecanliydik, yine o zaman piyasada olan herseyin otesinde bir aletler bekliyorduk hem Sony'den hem MS'dan.. Ama maalesef gele gele CPU'su tabletler icin olan, GPU'su da PS4 icin bile anca mid-range ayarinda olan aletlere kalmistik. Cok buyuk hayal kirikligi idi.. Herhalde kusturdu beni ki ondan sonra hic birsey yazmamisim..

Yine de bu generasyon o kadar kotu degildi.. En azindan Sony bir cok klasigi siraladi pes pese biz single playercilar icin. MS'un feci basladigi generasyon oyun acisindan toparlamasa da bize en kullanici dostu ozellikleri getirmeyi basardi. Play-anywhere, cross-play, game-pass ve "dogru duzgun" bir cloud play de onlarin sayesinde geliyor. Bunun disinda her ikisi de milleti ayni makinaya baglamayarak mid-cycle donanim guncellemelerini yaparak bir ilke daha imza attilar. Sony ne kadar en basta en iyi dengeli 1080p30 makinayi cikardiysa, MS da fiyata takilmayarak olmasi gereken 4K30/HDR makinayi cikardi.. O yuzden her ikisinin de hakkini yemeyelim,.

Simdi yeni bir cycle'a dogru yine gidiyoruz.. Sony de MS da yeni aletleri sanki 2020 icinde cikaracaklar (Sony kesin de MS ne yapacak onu daha gorecegiz).. Sony ilk teaseri verdi bile.. MS'da E3'de muhtemelen bahsetmeye baslayacak.. Bu sefer sadece ikisi yarista degil ustelik.. Google da kendi guclu oldugu yerden saglam giriyor.. O yuzden cok enteresan bir next-gen'e dogru gidiyoruz..

Bundan sonra ilk postu yazacagim.. Biz oyunculari ucundan ilgilendiren haberler ile.. Gecen hafta Computex 2019 vardi.. Oradan biz oyunculari da ilgilendiren taze CPU ve GPU haberleri var...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder